12. marca 2016

taBLEtky

Pred pár dňami som bola celá natešená z toho že vonku svieti slnko, prichádza jar a konečne si môžem dať tenisky a koženkovú bundu.
Dnes sa na slnko môžem pozerať akurát tak spoza závesov pretože sa musím vyhýbať priamemu slnečnému svetlu. A popritom môžem rozmýšlať čo všetko nesmiem jesť a piť.
  • Samozrejme žiadny alkohol. Dal by si si pivo? Daj si vodu. Máš chuť na víno? Daj si vodu. Chceš zapiť maturitu? Daj si vodu.
  • Nič mliečne. Najprv sa to zdá byť v pohode. 10 dní bez mlieka predsa vydržím. Lenže... Už si nemôžem dať na večeru jogurt. Na desiatu žemlu so syrom alebo rožok s maslom. A s kávou sa tiež môžem rozlúčiť pretože kávu pijem jedine s mliekom. A niekedy aj čaj.
    (Týmto sa klaniam všetkým, ktorí majú bezlaktózovú alebo dokonca bezlepkovú dietu.)
  • Pokračujeme. Žiadne minerálky. Ani perlivé ani neperlivé, nič. Poznáte ten moment keď ste alebo možno ani nieste smädní ale máte neskutočnú chuť na minerálku. S bublinkami a najlepšie s výraznou chuťou. Tak tiež nič.
  • A to najhoršie na záver. Žiadne ovocné džúsy, štavy ani malinovky. A preistotu ani žiadne kyslé ovocie, ako pomaranče, kiwi a tak ďalej.

Úprimne, idem sa z toho zmyšiť.
A k tomu ešte nekonečný zoznam vedľajších účinkov. Mezdi najčastejšie patria bolesti hlavy, kĺbov, žalúdka a depresie.
Čo viac treba dodať? 

Nejsi to ty, je to jen chemie.

Tu sú nejaké fotky z vychádzky keď som ešte taBLEtky v sebe nemala.



























2 komentáre: